Pille és a szivárvány

2020.11.10

Volt egyszer egy kiscica, aki nagyon szeretett a kertben lenni. Nagyokat sétálni, játszani a bogarakkal és kergetni a repkedő madarakat. 

Egynapon úgy döntött, hogy elmegy a keritésen túl, ahol hatalmas volt a fü, telis- teli volt bogarakkal, csigákkal és más kóbor macskák társaságával. Nagyon vágyott oda. Ezért reggel, miután megitta a finom tejet útnak is indult, hogy felfedezze a kinti világot. ment a kerten keresztül majd odaért a keritéshez, nagyot ugrott és már fenn is volt a tetején. ugrott megint és már lenn is volt. Futott is gyorsan bele a nagy fübe. A bogarak mind körbe- körbe repkedtek Pille körül, virágról- virágra szállva zümmögtek. Pille nagyon élvezte a hatalmas kertet a sok szép virágot és az arcát cirógató szél suhogását.

- te új vagy itt?- kérdezték a bogarak Pillét.

- igen, a keritésen túl lakom. - válaszolta Pille.

- mi virágmézet gyüjtünk. Sok a dolgunk.- mondták.

- gyere- szólt egy másik hang. - játsz velünk.- mondták többen is. 

Pille felnézett és nem messze játszó kiscicákat vett észre. ők szóltak neki. Pille már szaladt is tovább, hogy játszhasson. 

- sziasztok. én Pille vagyok a szomszéd udvarban lakom. most vagyok itt előszőr-mondta.

- szia Pille, én Manó vagyok, ő meg Foltoska. épp lepkéket kergetünk. gyere te is. 

- jó, jövök. -válaszotla Pille, és már szaladgáltak is körbe- körbe a lepkék után fel-fel ugrálva, hogy elkaphassák őket.

Az idő borulni kezdett, csepegett az eső. Egy kis időre elbújtak egy bokor alján, várták, elálljon az eső. hamar el is állt. A nap ismét kisütött és egy hatalmas gyönyörü szivárvány jelent meg az égen. 

- nézd Pille, milyen szép szivárvány van fenn az égen.

- látom. milyen sok szinben pompázik.- válaszolt Pille. 

-te melyik szint szereted, én a lilát.-mondta Foltoska.

- én a kéket, mert az olyan mint a viz, és én nagyon szeretem a vizet, meg is szomjaztam. - mondta Manó.

-én mindegyiket szeretem.- válaszolta Pille. 

Az idő ismét esőre állt, igy a kis állatok úgy döntöttek mind hazamennek, holnap folytatva a játékot. szaladtak mindenki más irányba, nehogy elázzanak az esőben. A bogarak is elbújtak az eső elől. szerencsére a nagy fü eltakarta őket. A mi cicánk is hazaszalad várta már a fekhelye. fel is ugrott a székre a jó puha párnájára, és már aludt is. 

Álmában pedig vidáman kergette a lepkéket az új barátaival. Mowel Shine
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el